Ung måge

Undstoppet ung måge (Larinae)

– – – Fuglen er solgt – Håber at få en på lager igen senere – – –

Behøver jeg virkeligt præsenterer mågen for dig? Okay så. Mågen er en af Danmarks mest kendte dyr, og du finder den især i områder hvor der er meget vand, dvs. ved havne, store fjorde og til poolparties. Mågen er kendt for at være glad for alt hvad menneskerne smider ud til dem, fra skidtfisk til regnorme og sågar halvspiste softice i vaffel.

Ja, mågen er ikke kræsen, så længe det er en eller anden form for ny nordisk. Chiliretter, pizzaer og andet fra det udenlandske køkken spiser mågen helst ikke… Men ligesom os andre kan den også blive så sulten eller have så mange tømmermænd at pommes frites fra McDonalds glider ned, omend med et vist ubehag.

Mågen kan kendes fra andre fugle på dens karakteristiske lugt af fisk og dens irriterende væsen. Og så er den som regel sølvfarvet. Denne udstoppede måge havde været irriterende igennem længere tid, og blev således slået ihjel allerede inden den blev voksen. Jeg kan derfor ikke fortælle hvad det er for en slags måge, altså ud over at den var virkeligt irriterende, og derfor må være en ægte måge. Et bud kunne dog være en ringmåge.

For at understrege hvor irriterende den er, har den sørget for at en fjer har drejet sig på ryggen, så du kan irritere dig over at ryggen ikke er lige så jævn som på andre udstoppede måge… jeg siger det bare, en virkeligt irriterende fugl.