Tornskade

Udstoppet tornskade (Laniidae)

– – – Fuglen er solgt – Håber at få en på lager igen senere – – –

Her er der tale om noget så unormalt som en ordblind fugl. Igennem århundrede gik tornskaden under navnet tÅrnskaden, og den kunne prale af et nært slægtsskab med tårnfalken. Dette slægtsskab betød en hvis form for beskyttelse i skolegården, og til trods for tårnskadens ellers ret lille størrelse undgik den tæv fordi tårnfalken altid passede på den. Desværre for tårnskaden var den ikke for god til at stave, og lærte det aldrig rigtigt, så da fuglene skiftede fuglefløjtet ud med twitter som primær kommunikationsform fik tårnskaden problemer. Ordblindheden spillede fuglen et puds, og den valgte brugernavnet tornskaden.

Som om det ikke var nok, så må tornskadens også finde sig i en hvis portion mobning på grund af dens hyppige stavefejl. For eksempel ville tornskade prale med at den “have regnorm på skeen og glædede sig til en hyggelig aften”, hvilket desværre blev til “har regnorm på skeden og glæder mig til saften”.

Ikke nok med at denne udstoppede tornfalk altså er ordblind, den har også en skade på højre side, der hvor halefjerene stikker ud fra ryggen. Se billedet af fuglen bagfra. På grund af denne skade er fuglen endt i kategorien hadegaver.