Ræv

Udstoppet ræv (Vulpes vulpes) sælges

Der findes mange former for ræve: “god ræv”, “ræv-banan”, “sur ræv”, “sut ræv”, “håndværker ræv”, “pariser ræv” og “ræv gevir” for bare at nævne nogle af dem, men her er der altså tale om en helt almindelig udstoppet ræv. Det vil sige, en rød ræv, som dem du kender fra skoven, “den store rævebog” og Mads og Mikkel.

Ræven er kendt for sin klogskab, og da dens primære fødekilde er mus er det ikke noget sjældent syn at se en ræv ved ostehandleren i færd med at købe en havarti eller to. Havartien er den perfekte lokkemad når man skal fange mus, så det er ikke unormalt at en ræv kan fange (og spise) flere mus end din robotstøvsuger hjemme i stuen. Ræven er derfor et udmærket valg, hvis du skal af med musene på loftet eller under gulvbrædderne (hvor det i øvrigt også er svært for robotstøvsugeren at komme ned). Vær dog opmærksom på at der her er tale om en udstoppet ræv, og den trods alt er en elendig musefælde, også sammenlignet med robotstøvsugeren.

Til trods for rævens fortræffeligheder som skadedyrsbekæmper er den ikke videre populær blandt gårdejere, og andre personager med ret til at bære dobbeltløbet haglgevær, og der er således omkring 40.000 ræve der hvert år må finde sig i at modtage en pakkepost med stålhagl og et brag til morgenmad. Og det er måske godt nok, for ud over mus holder ræven af frilandsgrise og høns, så skulle ræven bestemme ville den være det eneste dyr der fik æg og bacon til morgenmad, og det ville alligevel være et tab for tømmermandsgastronomien og det romantiske morgenbord.

Denne ræv nåede ikke at blive mere end hvalp, før den blev udstoppet, og det har taget så hårdt på den at ørerne ikke er i så god stand mere. Derfor den lave pris.