Ilder

Udstoppet ilder (Mustela putorius)

Jeg har flere meget omtalte dyr her på siden, men ilderen er måske den mest omtalte af dem allesammen. Besøger du Ekstra Bladets hjemmeside går der ikke en dag uden ilderen optræder flere gange. Nogle gange som slap ilder og nogle gange som stiv ilder. I byen hører man tit omtalt når ungersvendene forsøger sig med den lidt for kække: Hvad så skat, skal du med hjem og have ilder?

Det er jo egentligt lidt synd at ilderen på den måde kommer i medierne for alt det forkerte. For ilderen er i sandhed et dyr med helt særlige egenskaber. Jeg har således dissekeret en ilder der havde spist ikke mindre end 5 frøer umiddelbart inden den glemte at se sig for i trafikken. Fem frøer! Kun prins Henrik kan slå den rekord, men han snyder jo også og steger dem inden, hvilket ilderen ikke har tid til at vente på. Nej, ned med de slimede hoppe bolde rå.

Ilderen har også den mærkelige egenskab at den får imellem 1 og 14 unger af gangen. Så at hoppe på en hunilder i byen og droppe beskyttelse er en form for befrugtnings-russisk-roulette for kække ildere. Spændingen går så på om man er heldig og kun skal betale børnepenge til en eller fjorten unger…

Denne ilder opfører sig dog ordentligt og er rigtigt god til at stå stille.