Hjejle

Udstoppet Hjejle (Pluvialis apricaria)

– – – Fuglen er solgt – Håber at få en på lager igen senere – – –

Hjejlen levede i mange år en meget anonym tilværelse i Danmark, men det ændrede sig sidst i det forrige årtusinde da hjejlen bragede ind i danskernes bevidsthed med filmen “Mifunes sidste sang”, og med sætningen: “Livet er en lang lort som du hver dag må tage en stor bid af”. Den afslutning på det gamle årtusinde blev fulgt op med en rolle i Hollywood og alt så ud til at der ventede hjejlen en stor international filmkarriere. Sådan kom det dog ikke til at gå. Pludseligt så man fuglen padle rundt i den danske sit-com “Langt fra Las Vegas”, og det var ikke bare langt fra Las Vegas, men også fra Hollywood.

Så du skal ikke købe en udstoppet hjejle på grund af dens star quality, men for dens underspillede charme, og dens flotte ben. Ydermere har hjejlen en lang og stolt familiehistorie der binder den til de jyske heder, ligesom den tidligere var hyppig gæst på øerne. Men det har der jo været mange der har været igennem tiderne.

Denne udstoppede hjejle må i øvrigt ikke forveksles med strand hjejlen, der er kendt for at fede den på stranden livet igennem.