Dobbeltbekkasin

Udstoppet dobbeltbekkasin (Gallinago gallinago)

– – – Fuglen er solgt – Håber at få en på lager igen senere – – –

Der findes geder, gedebukke, bjerggeder, gummigeder og så  findes der himmelgeder. Den sidste lever i Danmark en forholdsvis anonym tilværelse, men nu kaster vi altså lidt lys over dens tilværelse. Dobbeltbekkasinen tror ikke rigtigt på det med at den som lever stille lever godt, så den sørger for at lave en masse larm, ikke mindst når den er på jagt efter hunner, ja lidt ligesom fulde mænd. Denne fugl tager det dog til helt nye højder, og det er således ikke unormalt at folk skriver til center for ufo-forskning med historier om at de har hørt flyvende geder. Skulle du også opleve dette fænomen kan du være helt rolig, der er bare tale om en dobbelt bekkasin der er på kur… øh, jeg mener som gør kur.

Når de har fundet sig en mage parer de sig i sumpede områder som moser, våde enge eller under computernørders skriveborde hvor manglende udluftning sikre et perfekt klima for denne vadefugl. Når så ungerne er kommet til verden er det svært for dem at bevarer gløden i forholdet, og de må oftest gå hvert til sit. I modsætning til mennesket er der her tale om meget fornuftige dyr, så i stedet for at bruge halvdelen af deres samlede kapital på dyre skilsmisseadvokater, deler de ungerne og indbo imellem sig og går hver til sit.

Nu har du vel kun et spørgsmål tilbage: “Hvordan ser enkeltbekassinen ud?”. Og her bliver det sjovt, for den findes ifølge den danske ordbog slet ikke. Det gør den derimod i Sverige og Norge, men der er det præcis den samme fugl som vi herhjemme kalder for en dobbeltbekkasin. Og deres dobbeltbekkasin hedder så noget helt andet her til lands… forvirringen er total.