Udstoppede dyr og arsenik

Da det er de færreste der ønsker at se deres elskede udstoppede dyr blive spist af biller og andet utøj har man igennem tiderne opfundet forskellige metoder til at undgå dette. En af de effektive, og derfor meget anvendte metoder, var indtil 1980’erne at behandle skindet med arsenik. Lyder navnet bekendt? Så er det fordi at arsenik igennem verdenshistorien er blevet brugt til at skaffe sig af med alt fra utro ægtefæller til politiske fjender.

På grund af stoffets potentielt dødbringende virkning er det en rigtig dårlig ide at servere udstoppede dyr for sine gæster, også selvom du har kogt eller stegt dem først. Det er ligeledes en dårlig ide at lade dyrene stå i børnehøjde, eller lade børn røre ved dem. Det er dog ikke sådan at dyrene står og damper død og ødelæggelse, så hvis ikke fjer eller pels er begyndt at falde af kan du godt lade dem stå fremme uden at frygte for dit helbred. Men vær forsigtig når du støver dem af, da du her let kan komme til at hvirvle løse fjer eller hår op i luften, og derved komme til at indtage arsenikken af den vej.

Så tænk dig om hvor du stiller din nye bedste udstoppede ven, og lad vær med at sidde og ae den imens du ser tv, så skulle du være i sikkerhed.

Hvis du netop er på udkig efter udstoppede dyr på grund af deres potentielt dødbringende egenskaber anbefaler jeg vores udstoppede flue. Den er tilpas diskret til at den kan gemmes i de fleste supper. Den er dog pt i restordre, så måske må du prøve samtalens vej i stedet for.